Site Overlay

Moninaisia näkökulmia luomiskertomuksiin

Luomiskertomus.fi on osa #digiteatterin Queer AI: Puutarha -teosta.

Queer AI: Puutarha on paratiisimainen keidas osana Kiasma-teatterin URB-festivaalia. Se on kulttuurikeskus Caisan pihalla oleva installaatio ja keinotekoinen maisema. Alati muuttuvassa Puutarhassa voi piipahtaa ohimennen tai viipyillä ihmettelemässä, mitä on luomisen takana. Halutessaan vierailija voi osallistua ja luoda moninaisempaa todellisuutta myös itse.

Puutarhan puutarhureina työskentelee asiantuntijoita pohtimassa, miten maailma on syntynyt ja kuinka todellisuutta luodaan. He tarkastelevat luomismyyttejä sukupuolen ja seksuaalisen suuntautumisen moninaisuuden näkökulmasta.

Nettiin istutetaan puutarhan digitaalinen taimisto. Taimistoa lannoitetaan hakukoneoptimoinnilla vastaamaan kysymyksiin “miksi maailma on sellainen kuin se on” ja “miten maailma on syntynyt”. Taimisto pyrkii monipuolistamaan keskustelua sukupuolesta ja saattamaan esille näkökulmia sukupuolen ja seksuaalisen suuntautumisen moninaisuudesta.

Puutarha on auki keskiviikosta lauantaihin 9.–12.6. klo 14–19 ja sunnuntaina 13.6. klo 10–14.

Digitaaliseen taimistoon pääsee aina osoitteessa luomiskertomus.fi

Puutarhan kieli on suomi.

Queer AI -projekti

Queer AI: Puutarha on osa #digiteatterin monivuotista Queer AI -projektia. Projektin päämäärinä on toteuttaa sukupuolta ja seksuaalista suuntautumista moninaisesti hahmottava tekoäly, tuottaa esitys kyseisen tekoälyn ympärille ja vaikuttaa tekoälykehitykseen sekä -tutkimukseen.

#digiteatterin ydinrykelmän muodostavat Aku Meriläinen, Maria Oiva ja Jyrki Pylväs. Työryhmään kuuluu lisäksi Annu Kemppainen, Jamie MacDonald ja Essi Salmenkivi.

Queer AI on Koneen Säätiön, Suomen Kulttuurirahaston ja AVEKin tukema projekti. Queer AI: Puutarha järjestetään yhteistyössä URB-festivaalin, BEPART EU-hankkeen sekä kulttuurikeskus Caisan kanssa.

1 thought on “Moninaisia näkökulmia luomiskertomuksiin

Comments are closed.

Scroll Up